Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z serka wiejskiego przyprawione cynamonem i kardamonem"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 89
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 177
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 206
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 401
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 66
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 89
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 177
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 206
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 401
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 66
Składniki
Schłodzone białka ubijam z cukrem na sztywną, lśniącą pianę, następnie dodaję do niej żółtka, miód, serek wiejski (wraz z serwatką) i olej. Krótko miksuję, by się połączyły. Jabłko myję, obieram, usuwam gniazda nasienne.
Miąższ ścieram na tarce o dużych otworkach. Dodaję do ciasta razem z cynamonem, kardamonem i mąką. Mieszam łyżką (ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję).
Mocno rozgrzewam patelnię. Łyżką nakładam na nią ciasto, formując racuchy. Smażę na złoto z obu stron. Podaję na ciepło albo na zimno.
<strong>Aneta Warowna z Żyrzyna</strong>Źródło: Tina