Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki pomidorowe"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Pomidory umyj, osusz, pokrój na grube plastry. Posyp z obydwu stron niewielką ilością soli i pieprzu, odstaw na 15 minut. Osusz na papierowym ręczniku.
Mąkę przesiej do miski, dodaj żółtka, wymieszaj. Pół szklanki wody wymieszaj z mlekiem. Wlej cienkim strumieniem do masy żółtkowej, wyrób, a najlepiej zmiksuj. Natkę umyj, osusz, posiekaj, dodaj do ciasta.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ciasta, oprósz solą i piep rzem, delikatnie wymieszaj.
Masło stop na patelni. Pomidory namocz w cieście. Ułóż na patelni, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie