Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z bananami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8140
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 181
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8140
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 181
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Składniki
Do miski robota przesiewam mąkę, dodaję cukier, sól, jajka, cukier waniliowy, rozpuszczone letnie masło, letnie mleko i drożdże. Końcówką w kształcie haka zagniatam ciasto.
Powinno ono mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odkładam w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość, wrzucam do niego dwa banany pokrojone w półplasterki, mieszam.
Łyżką nakładam ciasto na rozgrzany na patelni olej. Placuszki smażę na złoty kolor z obydwu stron. Podaję na ciepło, oprószone cukrem pudrem, udekorowane pokrojonym trzecim bananem.Źródło: Rewia