Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki z jabłkami"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1549
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1549
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Mleko zmiksować z żółtkami, przesianą mąką, solą i cukrem. Dodać ubite białka, delikatnie mieszając.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce. Masę połączyć z jabłkami.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać po porcji ciasta i smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem odrobiny cukru pudru. Podawać razem.Źródło: Twoje Imperium