Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z kaszy jaglanej z żurawiną"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 256
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 256
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Drożdże wymieszaj z trze ma łyżkami ciepłego mleka i łyżką mąki pszennej. Odstaw zaczyn do wyrośnięcia.
Kaszę zmiel w młynku na gładki proszek. Dodaj do wyrośniętego zaczynu razem z resztą mąki pszennej. Wbij jajko, dodaj sól, mleko oraz stopione i przestudzone masło. Masę dokładnie zmiksuj.
Z powstałego ciasta usmaż puszyste racuszki.
Żurawinę oraz pokrojonego ananasa zalej gorącą wodą. Dosyp łyżkę cukru, zagotuj. Zagęść kisiel mąką ziemniaczaną i polej nim racuchy. Podawaj np. na kolację.
Czas przygotowania: 40 min, ilość kalorii na 1 porcję: 330, stopień trudności: średni.Źródło: Telemax