Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z truskawkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Truskawki umyj, osusz, odszypułkuj. Kilka owoców odłóż do dekoracji, resztę pokrój w kostkę. Mleko zmiksuj z żółtkami, łyżką cukru i 1 opakowaniem cukru waniliowego. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Połącz z masą żółtkową.
Dodaj białka ubite ze szczyptą soli i pokrojone truskawki. Ciasto starannie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju rumiane racuszki. Kremówkę zmiksuj z drugim cukrem waniliowym. Polej racuchy, ozdób truskawkami.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 290 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety