Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki z truskawkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22633
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 117
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 328
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22633
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 117
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 328
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, zmiksować. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę podzielić na pół, część zmiksować i połączyć ze śmietaną, doprawić cukrem, resztę pokroić w kostkę.
Mleko zmiksować z żółtkami, łyżką cukru i cukrem waniliowym, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodać do mleka i jajek. Dodać białka ubite na sztywno ze szczyptą soli i pokrojone truskawki, delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosem udekorowane truskawkami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium