Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki ze śmietaną"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 106
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 44
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 144
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 106
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 44
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 144
Składniki
Truskawki umyj, osusz, wytnij szypułki i zmiksuj. Kilka truskawek zostaw do dekoracji. Część owoców zmiksuj i połącz ze śmietaną. Dopraw cukrem. Pozostałe truskawki pokrój w kostkę.
Mleko roztrzep z żółtkami, łyżką cukru białego i cukrem waniliowym. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dosyp ją do mleka i jajek. Dokładnie połącz wszystkie .
Dodaj białka ubite na sztywno ze szczyptą soli oraz pokrojone truskawki. Całość delikatnie wymieszaj.
Usmaż racuszki z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło przekładane kawałkami truskawek oraz polane dowolną ilością pysznego sosu.Źródło: Kurier TV