Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny placek bez pieczenia. słone krakersy przełamują słodycz kremu budyniowego. Moje wiórki były po "produkcji" likieru kokosowego, więc placek był też "wesoły" :-)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Krem: obie mąki rozrobić w 1/2 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrami. Po zagotowaniu wlać mąki rozpuszczone w mleku i gotowac chwilę cały czas mieszając. Budyń wystudzić od czasu do czasu mieszając aby nie powstał "kożuch". Miękkie masło dobrze rozetrzeć i dodawać po łyżce budyniu, aż powstanie gładki krem. Dodać 25 dag wiórek i malibu, zmiksować do połaczenia składników. Blachę (24 x 24cm) wyłożyć folią aluminiową i ułożyć krakersy, na to wyłożyć 1/4 części kremu, kolejną warstwe krakersów i tak do wyczerpania kremu. Na wierzch wysypać pozostałe wiórki i delikatnie docisnąć. Schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. Przechowywać w lodówce. Smacznego :-)