Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 72
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 72
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, odstawić i po chwili połączyć z mąką, masłem, śmietaną i zagęścić ciasto. Jabłka umyć, wydrążyć, nadziać serkiem, powidłem i musli. Przygotowane ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, pokroić na sześć kwadratów, owinąć jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez pół godziny do zrumienienia.