Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ratatouille. Jarskie danie z Prowansji"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1083
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1083
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
1. Bakłażana pokrój i posól, by oddał goryczkę. Osusz papierowym ręcznikiem. Obie cebule obierz, pokrój w talarki lub w kostkę i podsmaż na oleju w rondlu. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dołóż do cebuli. Krótko podsmaż. Dodaj bakłażana i duś 3-4 min.
Następnie dodaj pokrojoną cukinię i duś kolejne 3 min. Dodaj pokrojone w małą kostkę papryki i obrane ze skóry, pokrojone pomidory. Ratatouille posól, dopraw pieprzem i ziołami, duś przykryte ok. 15 min.Źródło: Świat kobiety