Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ratatui bakłażanowy gotowany z ryżem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Składnki: 2 małe cukiniem 2 pomidory, bakłażan, po strąku żółtej, zielonej i czerwonej papryki, cebula, woreczek ryżu, sok z cytryny, łyżka oleju, 2 szklanki bulionu jarzynowego, 2 ząbki czosnku , świeże posiekane zioła, sól, pieprz
Bakłażan umyj, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Cukinie obierz, pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Pomidory umyj, osusz, pokrój.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj warzywa i opłukany ryż, wlej bulion, przypraw. Gotuj pod przykryciem pół godziny na wolnym ogniu. Przypraw świeżymi ziołami. Podawaj np. ze smażoną wątróbką lub plackami ziemniaczanymi.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie