Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ratatui prowansalski z winem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Bakłażany pokrój na plastry grubości 1 cm. Posyp solą, odstaw na 30 min, by puściły sok. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Pomidory rozdrobnij. Cukinie obierz, pokrój w plastry. Czosnek obierz, posiekaj.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę, przełóż do rondla. Na tej samej patelni podsmaż z obu stron osączone plastry bakłażana. Włóż do rondla z cebulą.
Dodaj pomidory, cukinie i czosnek, zioła prowansalskie i listki laurowe. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Dodaj wino, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie