Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
4-5 porcji 20 min, pieczenie 15 min, porcja: 270-290 kcal, cena: 3-4 zł.
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Bakłażany i cukinie umyj, następnie pokrój na plastry równej grubości. Plastry bakłażanów osól i odstaw je na 10 minut, aby pozbyć się specyficznej goryczki.
Na patelni rozgrzej olej i krótko obsmaż plastry cukinii oraz opłukane i osuszone plastry bakłażana.
Pomidory pokrój w plastry, cebulę drobno posiekaj. Plastry warzyw przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, układając je naprzemiennie, jak na zdjęciu.
Wszystko posyp drobno posiekaną cebulką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skrop olejem. Oprósz solą, świeżo mielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Zapiekaj ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.Źródło: Świat kobiety