Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ratatuj z kabaczkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
czas 50 min; porcja – 340 kcal, cena 3,60 zł
Bakłażan oczyść, pokrój w plasterki i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, osusz, pokrój plasterki na ćwiartki. Kabaczek umyj, obierz, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Posiekaj obrane cebule i czosnek.
Papryki oczyść, pokrój na cząstki. Pomidory sparz, obierz, rozdrobnij. W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj bakłażan, kabaczek i paprykę.
Smaż chwilę razem, zalej bulionem. Dodaj liść laurowy i 1-2 ziarna ziela angielskiego. Duś na małym ogniu pod przykryciem 20 minut. Dodaj pokrojone pomidory. Duś jeszcze 5-8 minut, w razie potrzeby podlej wodą. Dopraw solą, pieprzem i mieloną papryką. Posyp ziołami.Źródło: Świat kobiety