Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Risotto z rybą - po 2. roku"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1538
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1538
Składniki
Ryż ugotuj na miękko.
Warzywa umyj, obierz, ponownie opłucz i zetrzyj na tarce. Z pomidora zdejmij skórkę. Włoszczyznę, pomidora i zielony groszek gotuj w ok. 200 ml wody z oliwą przez ok. 15 minut.
Opłukane filety z ryby rozdrobnij i skrop sokiem z cytryny. Następnie włóż je do wywaru jarzynowego i gotuj do miękkości.
4. Do ryby i warzyw dodaj ryż oraz natkę pietruszki i wymieszaj.
Zapiekaj risotto w żaroodpornym naczyniu w piekarniku w 200°C przez 30 min. Na koniec posyp danie tartym serem.Źródło: Mam dziecko