Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczny pomysł na kruche i delikatne rogaliki. A smak niezapomniany!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 977
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 977
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski.
Dodajemy śmietanę, drożdże, żółtko, aromat i pokrojone w kostkę masło. Wszystkie składniki siekamy do uzyskania kruszonki.
Składniki przekładamy na stolnicę posypaną mąką i zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto owijamy folią spożywczą i chłodzimy około godzinę w lodówce.
Ciasto dzielimy na 3 części i każdą z nich wałkujemy.
Dzielimy na osiem części i na każdy trójkąt nakładamy nadzienie i dość ciasno zwijamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki przed pieczeniem można posmarować białkiem z odrobiną mleka oraz posypać cukrem.
Pieczemy przez 10- 15 minut w temperaturze 200 °C.