Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowy budyń nie musi być podany w pucharku.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Składniki
Formę 30x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać dno wiórkami kokosowymi. Dno musi być dokładnie przykryte. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakao. Dodać 1,5 szklanki mleka i dokładnie wymieszać. W garnku zagotować pozostałe mleko z cukrem i masłem. Do gotującego się mleka dodać mączną zawiesinę. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Na wiórki, bardzo delikatnie wylać budyń. Wyrównać i wystudzić. Wystudzony budyń posmarować dżemem porzeczkowym. Pomagając sobie papierem, zwinąć budyń w roladę. Zaczynając od krótszego boku. Kroić na porcje i częstować gości. Smacznego.