Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki śledziowe z owocami"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Filety śledziowe op łucz starannie pod bieżącą wodą, pokrój w paski. Jeśli są bardzo słone, możesz je wcześniej wymoczyć w letniej wodzie lub w mleku.
Pomarańczę, jabłko (winne), ogórki kiszone oraz cebulę obierz, pokrój w kostkę. Jabłko skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Śmietanę połącz z majonezem, dopraw resztą soku z cytryny, solą, dwoma rodzajami pieprzu oraz cukrem. Połącz z posiekanymi składnikami.
Paski śledzi zroluj luźno, zepnij wykałaczką. Ustaw pionowo, napełnij w środku farszem owocowo-warzywnym. Odstaw na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem roladki udekoruj listkami natki.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 330 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety