Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z bakłażana"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Bakłażan umyj, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Ułóż je na ręczniku kuchennym, oprósz solą. Odstaw na 15 minut. Gdy plastry puszczą sok, przełóż je na blachę do pieczenia. Obok połóż pół papryki. Warzywa skrop oliwą. Piecz ok. 15 min w 180 st.
Paprykę włóż do woreczka, zawiąż, wystudź, a potem obierz. Miąższ drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz z serkiem i paprykowym miąższem. Dopraw solą oraz pieprzem. Farszem smaruj plasterki bakłażanów, zwijaj roladki.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety