Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z bakłażana"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Bakłażany oczyść, pokrój wzdłuż na plasterki. Posyp je solą i odłóż na 20 minut, aby puściły sok. Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź, posiekaj. Posolone plasterki bakłażanów opłucz, ew. jeszcze raz lekko posól. Posmaruj z obu stron oliwą. Smaż na patelni grillowej 2-3 minuty. Ziemniaki wyszoruj, włóż do posolnej wody, gotuj w mundurkach 20 minut.
Odcedź, przestudź, polewając zimną wodą. Natychmiast obierz je z łupinek, przeciśnij przez praskę. Utrzyj z masłem i śmietaną, domieszaj orzechy. Dopraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Każdy plasterek bakłażana posmaruj przygotowaną masą. Ciasno zwiń. Roladki ułóż na talerzu przykrytym sałatą. Udekoruj listkami natki.Źródło: Naj