Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Liście szpinaku umyj i odciśnij na ręczniku papierowym. Cukinię umyj, osusz i pokrój w długie, cienkie plastry. Grilluj ok. 4 minut z każdej strony, aż się ładnie zrumieni.
Ser pokrusz, dodaj posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny, dokładnie wymieszaj, by masa dała się rozsmarować. Nałóż ser na plastry cukinii, dodaj liście szpinaku oraz listki bazylii. Posól, popieprz, zroluj. Podawaj np. na liściach sałaty, możesz posypać prażonymi orzeszkami lub pestkami słonecznika.
Warzywa przed grillowaniem dobrze jest skropić oliwą, żeby nie były zbyt suche. Na drugą stronę przewracaj je dopiero po zrumienieniu.
• 10 minut • dla 4 osób • cena 8 złŹródło: Show