Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z konfiturą wiśniową"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 9
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 9
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Składniki
Żółtka utrzyj z połową cukru i sokiem z cytryny, dodaj przesiane mąki, wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec dodając stopniowo resztę cukru, połącz z masą, delikatnie wymieszaj.
Ciasto wylej na papier do pieczenia, piecz 20 minut do 180°C. Pozostaw ciasto w piekarniku na kolejne 15 minut.
Wyjmij, przykryj wilgotną ściereczką, zwiń w rulon, wystudź. Rozwiń rulon, posmaruj konfiturą, zwiń w roladę. Pokrój.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień