Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosołek z makaronem po 1. roku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 279
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 261
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 279
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 261
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą. Włóż je do 1 l lekko osolonej wody i gotuj przez około pół godziny.
Następnie do wywaru dodaj obraną oraz umytą włoszczyznę i gotuj, aż warzywa i mięso będą miękkie.
Wyjmij z zupy ugotowane mięso, a wywar przecedź przez sitko.
Oddzielnie ugotuj makaron. Jeśli nitki są długie, przed włożeniem do garnka pokrój lub połam je na mniejsze kawałki.
Porcję ugotowanego rosołu wlej na miseczkę, dodaj do niej makaron oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość posyp koperkiem.Źródło: Mam dziecko