Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rożki z orzechami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
Zagnieć kruche ciasto z mąki, 75 g cukru, żółtka i 150 g masła. Rozwałkuj i ułóż na blasze natłuszczonej i obsypanej mąką. Wstaw na godzinę do lodówki.
Zagotuj 4 łyżki wody, miód, 100 g cukru, 100 g masła. Posól. Dodaj orzechy.
Ponakłuwaj ciasto widelcem, wyłóż na nie ostudzoną masę. Piecz 20 minut w temp. 200 st. C. Pokrój na trójkąty.
Rozpuść polewę. Zanurz w niej po 2 rogi każdego trójkąta i ostudź.Źródło: Olivia