Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Różowa pianka z porzeczkami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20685
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20685
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Porzeczki umyj, owocki oberwij z łodyżek i zagotuj. Kiedy zmiękną, przetrzyj je przez gęste sito. Do powstałego musu wsyp cukier, gotuj na wolnym ogniu ok. 10 min, mieszając.
Żelatynę rozpuść w 100 ml gorącej wody, dodaj do musu, wymieszaj, schłodź.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem i wymieszaj z jogurtem. Dodaj 3/4 schłodzonego musu, ponownie wymieszaj.
Tortownicę (24 cm) cienko posmaruj masłem, dno wyłóż herbatnikami. Wylej piankę, schłodź w lodówce. Na zimną piankę wylej pozostały mus, chłodź ok. 3 godzin. Wierzch udekoruj wiórkami, porzeczkami i miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie