Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądający koktajl z pewnością skusi każdego.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Truskawki dokładnie opłukać, osączyć, usunąć szypułki. Osiem sztuk odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z jogurtem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Połączyć z jogurtem i przyprawić do smaku miodem. Następnie mocno ochłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypywać cukier waniliowy. Całość wymieszać z koktajlem truskawkowym, potem rozlać do pucharków deserowych. Na koniec koktajl udekorować odłożonymi truskawkami. Przed podaniem ochłodzić go.