Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody
Żółtka, sól, mąkę i śmietanę zagnieć. Pod koniec wyrabiania dodaj wódkę. Ciasto wybij wałkiem, żeby po usmażeniu faworki były chrupiące.
Ciasto podziel na kawałki. Cienko rozwałkuj na oprószonym mąką blacie. Szklanką wykrój koła.
Po cztery koła ułóż na sobie, zwiń w rulonik. Przekrój na pół. Dół różyczek zlep, formując podstawę, płatki wywiń. Usmaż na oleju. Posyp cukrem pudrem. Udekoruj dżemem.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie