Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ruloniki nadziewane dynią i szynką"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 11
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 31
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 11
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 31
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 33
Składniki
Włóż do brytfanny pokrojoną w kostkę dynię, posiekany czosnek, szałwię. Całość podlej 1 i 1/2 łyżki oliwy i piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż dynia będzie miękka. Wyjmij dynię z piekarnika, dodaj serek, szynkę, posiekaną rukolę, dopraw pieprzem. Wymieszaj całość i zostaw do ostygnięcia.
Zagotuj w garnku wodę z 1/2 łyżki oliwy. Do gotującej wody wkładaj pojedynczo płaty lazanie na 2 minuty. Wyjmuj i odkładaj na papierze do pieczenia.
Smaruj każdy płat ugotowanych lazanie dyniową masą i zwiń w rulonik. Umieść w brytfannie. Muśnij masłem i posyp startym żółtym serem. Piecz całość przez 30 minut w 180 st. C.Źródło: Olivia