Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Składniki
Porcje: 20, przygot. 80 min, cena 0,65 zł, 215 kcal.
Zmiksuj margarynę, cukier oraz żółtka. Miksując, porcjami syp mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlej mleko.Wsyp mak, wlej aromat. Białka ubij na sztywno i wymieszaj z ciastem.
Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz około 50 min w temp.180°C.
<strong>Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni</strong>Źródło: Bella Relaks