Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rumowe babeczki z imbirem"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
Masło stop, wystudź. Kandyzowany imbir drobno posiekaj. Foremki w kształcie serduszek posmaruj tłuszczem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Jajka ubij razem z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Stale ubijając, dolej mleko i masło. Następnie porcjami wsyp mąkę z proszkiem.
Domieszaj rum i posiekany imbir. Foremki napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz ok. 20 minut.
Lukier przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Oblej nim wystudzone ciastka. Cukrowymi pisakami zrób napisy na muffinkach. Przed podaniem udekoruj ciastka ozdobami cukierniczymi.Źródło: Tina