Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5464
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 315
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5464
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 315
Składniki
60 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Na 20 porcji
Z mąki, cukru wanilinowego, masła i śmietany zagniatam ciasto. Owijam je folią i chłodzę przez noc w lodówce.
Ciasto wałkuję, kroję na paski o szer. ok. 2 cm (gr. 3-4 mm). Owijam nimi foremki do rurek, smaruję białkiem i obtaczam w cukrze.
Piekę w temp. 190o 25 min, zdejmuję foremki.
Miksuję żółtka, budyń i obie mąki w szklance mleka. Resztę mleka gotuję z cukrami, łączę oba, zagotowuję. Budyń studzę. Masło ucieram, dodaję budyń, ucieram. Napełniam kremem rurki.Źródło: Kobieta i życie