Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rurki z kremem miętowym"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Ciasto: zagnieć na jednolite ciasto. Włóż na 2 godziny do lodówki. Cienko rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy, pokrój na paski szerokości ok. półtora cm.
Metalowe foremki do rurek lekko natłuść, nawiń paski ciasta od węższej strony do szerszej tak, by na siebie zachodziły. Piecz ok. 15 min w temp. 210°C. Ostudź, zdej mij z foremek (z podanych składników wychodzi 24-25 rurek).
Krem: landrynki zalej 1/4 szklanki wody, podgrzewaj, mieszając, aż landrynki się rozpuszczą. Szklankę mleka zagotuj, resztę wymieszaj z budyniem. Wlej na wrzące mleko, ugotuj.
Wlej syrop z landrynek, energicznie wymieszaj. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń i aromat miętowy. Kremem napełnij rurki.Źródło: Chwila dla Ciebie