Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba po grecku"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 202
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 202
Składniki
Anna Złotkowska z Wrocławia
Rybę kroję na kawałki, oprószam przyprawą do ryb, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.
Usmażoną zdejmuję z ognia. Cebulę drobno kroję i podsmażam na oleju (po rybie). Marchew, pietruszkę i seler ścieram na tarce. Dodaję do cebuli. Dolewam 1/3 szklanki wody i duszę pod przykryciem około 15 minut.
Przyprawiam solą, pieprzem i słodką papryką. Dodaję koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam. Przekładam do warzyw. Można podawać ją na zimno lub ciepło. My jemy na ciepło.Źródło: Kobieta i życie