Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego przysmaku chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Ryż na słodko z jabłkami i cynamonem to świetna propozycja na śniadanie lub deser. Jest niezwykle sycący, a do tego prosty i szybki w przygotowaniu. Zobaczcie, jak zrobić go krok po kroku.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Do garnka przelewamy mleko i zagotowujemy, następnie dodajemy 6 łyżek cukru, mieszamy do rozpuszczenia i dodajemy ryż. Całość gotujemy przez około 15-20 minut do momentu, kiedy ryż zmięknie a mleko całkowicie odparuje. Od czasu do czasu mieszamy, aby ryż się nie przypalił.
Na patelni rozpuszczamy masło. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Pokrojone jabłka mieszamy z 2 łyżkami cukru i cynamonem, przekładamy na patelnię i smażymy przez kilka minut, aż nabiorą pięknego, złotego koloru.
Ugotowany ryż przekładamy do miseczek. Na górze układamy jabłka z cynamonem. Podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego!