Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryż z malinami pod pierzynką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Mleko zagotować z łyżką cukru. Wsypać ryż, gotować 20 minut, przestudzić. Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru. Dodać żółtka i dalej ucierać.
Masę połączyć z ryżem. Białka z 2 jajek ubić z 2 łyżkami cukru i połączyć z ryżem. Na dno natłuszczonej formy żaroodpornej wsypać maliny, na nie wyłożyć ryż.
Piec w piekarniku (200oC) ok. 30 minut. Przed końcem pieczenia ubić 3 białka z pozostałym cukrem i wyłożyć na ryż. Piec do zrumienienia.Źródło: Twoje Imperium