Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20687
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5200
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20687
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5200
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Składniki
Mleko zagotuj z dodatkiem szczypty soli, łyżki cukru białego i waniliowego.
Wsyp ryż i gotuj 20 min. Przestudź.
Rodzynki namocz, winogrona umyj, osusz, pokrój na połówki i wyjmij pestki.
Miękkie masło utrzyj z 2 łyżkami cukru. Żółtka jajek oddziel od białek. Dodawaj po jednym do masła, cały czas ucierając.
Masę jajeczną połącz z przestudzonym ryżem, odsączonymi rodzynkami i winogronami.
Białko ubij z 2 łyżkami cukru, dodaj do masy.
Formę do zapiekania wysmaruj pozostałą łyżką masła i ułóż wymieszane .
Piecz 30 min w piekarniku nagrzanym do 200°C. Podawaj z listkami mięty.Źródło: Kurier TV