Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z soczewicą z patelni"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Składniki
Ryż paraboliczny ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Soczewicę przepłucz, zalej letnią wodą i odstaw na minimum godzinę. Następnie przecedź ją, wrzuć do garnka i gotuj około 40 minut. Pod koniec dopraw łyżeczką soli.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na roztopionym oleju kokosowym.
Po chwili dorzuć namoczone wcześniej rodzynki sułtańskie. Posyp je szczyptą cynamonu. Dołóż także ugotowany wcześniej ryż oraz miękką soczewicę.
Dopraw potrawę solą oraz pieprzem i wymieszaj. Podawaj na gorąco.
Czas: 60 min, 1 porcja = 260 kcalŹródło: Kurier TV