Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny deser:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Foremkę 29/22cm wysmarować masłem. Na spód dać połowe ugotowanego ryżu. Osobno na patelni usmażyć starte jabłka,pokrojone brzoskwinie i śliwki.Dodać sok z cytryny,cukier i cynamon. Wyłożyć warstwę owoców na ryż i przykryć drugą połową ryżu. Sos śmietanowy śmietanę przelać do miseczki,dać cukry i wymieszać. Polać wierzch naszej ryżowej zapiekanki. Zapiekać w 190st z termoobiegiem do zrumienienia wierzchu. Podawać na ciepło,ale na zimno też jest bardzo smaczny. Smacznego życzę!