Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Czosnek i cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Ryż ugotuj w białym winie, dolej bulion. Odcedź, dodaj czosnek i cebulę.
Z kapusty zdejmij ok. 8 liści. Resztę drobno posiekaj i po około 10 minutach od zagotowania dodaj ryż. Liście kapusty zanurz w gorącej, a potem w zimnej wodzie i odsącz. Na każdym liściu połóż ok. 2 łyżek risotto i zawiń. Całość zwiąż szczypiorkiem.
Gołąbki włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wlej pół szklanki gorącej wody i piecz w nagrzanym do 170 °C piekarniku przez 40 minut.Źródło: Na żywo