Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka arabska"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 318
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1093
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1535
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 318
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1093
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1535
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku.
Mięso indyka podsmaż na patelni, po czym piecz kwadrans w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gdy ostygnie, pokrój w plastry.
Pomarańcze obierz, wyfiletuj i podziel na cząstki.
Wyciśnij sok z cytryny i pomarańczy.
Wymieszaj ryż z rodzynkami, płatkami migdałowymi i groszkiem z puszki.
Zalej sałatkę sokiem cytrusowym i dopraw pieprzem. Na wierzchu każdej porcji ułóż kawałki indyka, pomarańcze i udekoruj koperkiem.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax