Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka berlińska z winogronami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1215
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12417
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1215
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12417
Składniki
Ziemniaki obierz, zalej wodą, gotuj 25 minut. Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z bulionem, octem, musztardą i olejem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Zalewę doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień, gotuj 3 minuty.
Ziemniaki odcedź, osącz, pokrój na połówki. Jeszcze ciepłe zalej przygotowaną marynatą. Odstaw na godzinę.
Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu, posiekaj. Winogrona oderwij od gałązek, pokrój na połówki. Natkę opłucz, oderwij listki, trochę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj. Ser pokrój w kostkę. Liście sałaty opłucz, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie rozdrobnione wymieszaj z zamarynowanymi ziemniakami. Sałatkę przypraw. Przed podaniem udekoruj ją odłożoną natką.
Równie dobra z żółtym serem i żurawiną. ok. 2 godz. 1 porcja zawiera ok. 450 kcal. Ok. 2,20 zł za porcję.Źródło: Tina