Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka cytrusowa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Pomarańcze, kolorowe grejpfruty oraz pomelo sparz wrzątkiem, wyszoruj, a następnie obierz ze skóry. Wszystkie cytrusy podziel na cząstki, usuwając białe błonki. Większe fileciki miąższu poprzekrawaj.
Przygotowane owoce przełóż do większej miski lub sześciu mniejszych salaterek. Sparz cytryny (lub limonki). Połówkę jednego owocu pokrój razem ze skórką w plasterki, a potem na ćwiartki, odłóż. Z reszty wyciśnij sok.
Sok utrzyj razem z miodem. Powstałym słodko-kwaśnym sosem polej owocową sałatkę. Umyj zioła, oderwij listki z gałązek, drobno posiekaj. Dodaj do sałatki, wymieszaj. Udekoruj odłożoną cytryną.
Porcja – 190 kcal, cena 2,40 zł, 6 porcji , czas ok. 25 min.Źródło: Świat kobiety