Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka fasolowa z makaronem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do ocieknięcia.
Fasolkę szparagową (świeżą lub mrożoną) wrzuć do osobnego garnka z osoloną wodą i krótko obgotuj tak, by pozostała chrupiąca. Przelej na sicie zimną wodą, wystudź.
Wystudzoną fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki. Białą fasolkę odcedź z zalewy, przepłucz na sicie. Paprykę oczyść, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Miąższ posiekaj.
Oczyszczoną dymkę drobno poszatkuj, parmezan zetrzyj na tarce. W dużej salaterce wymieszaj makaron, białą i zieloną fasolkę, dymkę oraz paprykę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Oliwę utrzyj z octem winnym. Dodaj przeciśnięty czosnek oraz musztardę do smaku. Powstały sos dopraw solą oraz pieprzem. Polej sałatkę, wymieszaj. Posyp parmezanem.
Czas ok. 30 min; porcja – 520 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety