Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka grzybowa"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 28
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 116
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 28
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 116
Składniki
Kurki umyj, większe przekrój na pół, szalotki pokrój w ćwiartki. Na patelni rozgrzej masło. Grzyby i cebulę włóż dopiero, gdy masło będzie rozgrzane (nie puszczą wtedy dużo soku), smaż około 10 minut na małym ogniu.
Na kolejne 2 minuty smażenia powiększ gaz i cały czas mieszaj, by grzyby mocno się przysmażyły.
Usmażone z szalotkami kurki włóż do dużej miski. Wrzuć osączone grzybki marynowane i szalotki. Wymieszaj, dołóż kiełki soi, posyp solą i pieprzem. Do sałatki możesz też dodać swoje ulubione warzywa parzone na parze.
CZAS: 30 minutŹródło: Dobry Tydzień