Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka jajeczna z orzechami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubania
Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, obierz, pokrój na ćwiartki.
Rzodkiewki dokładnie oczyść, umyj. Jeśli są duże, pokrój na ósemki, mniejsze na ćwiartki. Dymki oczyść, posiekaj. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Orzechy włoskie grubo posiekaj.
Kilka kawałków rzodkiewek, trochę dymki i orzechów zostaw do dekoracji. Pozostałe wymieszaj z jogurtem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż jajka, udekoruj rzodkiewkami, dymką i orzechami.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 3, cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie