Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek wrzuć makaron. Zamieszaj. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 8–10 minut. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą, dobrze odsącz.
Ogórek oraz pomidory umyj, wytrzyj do sucha. Ogórek wraz ze skórką potnij w półplasterki, a pomidory – na cienkie cząstki. Pokrojone warzywa wymieszaj w miseczce z makaronem oraz zielonymi oliwkami.
Majonez połącz z jogurtem. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Sałatkę polej sosem. Posyp miętą.Źródło: Tina