Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka marchwiowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 235
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 235
Składniki
Marchew obierz, umyj, a następnie pokrój wzdłuż na cienkie plastry za pomocą obieraczki do warzyw.
Por potnij w plastry razem z selerem naciowym.
Wszystkie przygotowane warzywa zblanszuj.
Wymieszaj je z posiekaną natką pietruszki oraz pokrojonym w kostkę mango.
Do małego rondelka wlej ocet ryżowy. Podgrzej go na małym ogniu. Następnie dodaj łyżkę miodu. Kiedy się rozpuści, połącz z sokiem pomarańczowym.
Polej sałatkę sosem i podawaj posypaną pieprzem.
Czas przygotowania: 25 min ., ilość kalorii na 1 porcję: 190 , stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax