Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka orientalna"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 15
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 15
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Grzybki mun namocz w gorącej wodzie.
Mięso umyj, osusz, pokrój w paseczki, posyp przyprawą do chińszczyzny i wymieszaj z łyżką oleju. Odstaw na kwadrans, a potem usmaż.
W tym czasie obierz marchew. Pokrój ją na kawałki razem z papryką i oczyszczonymi pieczarkami. Cebulę drobno poszatkuj. podsmaż na mocno rozgrzanym oleju, zaczynając od cebuli.
Gdy warzywa oraz grzyby zrobią się miękkie, dołóż kurczaka i wsyp ugotowany wcześniej ryż. Całość dokładnie wymieszaj, zmniejsz ogień pod patelnią i zakryj ją pokrywą.
Wlej do rondelka pół szklanki sosu sojowego. Połącz go z odrobiną cukru, pieprzu i papryki. Gorące danie rozłóż na talerzach, polej je sosem i posyp posiekaną kolendrą.
Czas: 50 min., 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV