Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto sięgać po nią zamiast batoników czy cukierków. Komponować możecie ją z ulubionych owoców, podawać z jogurtem lub nawet bitą śmietaną.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Owoce dokładnie umyj i osusz.
Kiwi obierz ze skórki i pokrój na grube plastry, każdy z nich podziel na 4 części.
Truskawki pozbaw szypułek i potnij na ósemki.
Pomarańczę obierz, pozbądź się białych błonek i podziel na kawałki. Jabłka pokrój w kostkę, a banana w plastry.
Do małego słoiczka wlej sok z cytryny i dodaj łyżeczkę miodu, zakręć i energicznie potrząśnij kilka razy.
Do miski przełóż wszystkie owoce i polej sokiem z cytryny.
Sałatkę owocową serwuj schłodzoną.